27 Şubat 2017 Pazartesi

Göz altı Morluklarını Makyaj Yoluyla Doğal Bir Görünüm Vererek Nasıl Kapatırız?

 Ben bir doktor değilim, kendi gözlemlerim sonucu göz altı morlukları hakkında birkaç fikrim oldu ve bunları instagram (emywuuu) ve snapchat (emywuu) hesaplarımda paylaştım. Blogda da uzun uzun yazmak istedim.

 Göz altı Morluklarının Nedenleri?

 1.Uykusuzluk

 Yeterince uykumuzu alamadığımız zaman göz altlarımız ya morarır ya da içine kaçar😊Çok uyuduğumuz zamanlarda ise göz altlarımız şişebilir. Bunlar uykumuzu düzene aldığımızda kurtulabileceğimiz durumlar.

 2.Vitaminsizlik

 Beslenme alışkanlıklarımız cildimize olsun, göz altlarımızdan tırnaklarımıza kadar her türlü güzelliğimizi etkileyen bir kavram. Demir eksikliği ve D vitamini eksikliğinden benim göz altlarım zamanında morarmıştı.

 3.Genetik

 Bu konu ise tam bir çaresizlik;  Benim de annem, ananem, teyzelerim vs. hep mor göz altlarına sahip ve ilerde benim de göz altlarım moraracak 😔


 Göz altı Morluklarını Makyaj Yoluyla Doğal Bir Görünüm Vererek Nasıl Kapatırız?

👉 Adım 1; Corrector paletlerinde bulunan açık pembe renk morlukları ten renginize yakın şekilde nötrler. Göz altlarımızdaki mor rengi mavinin alt tonu olduğu için kırmızının alt tonu olan pembe rengi ile eşitliyoruz. Kırmızı ve mavi tam birbirinin zıttı renklerdir.

👉Adım 2; Kapatıcı ve fondötenimizi uyguluyoruz. Göz altımız hassas bölgelerdir. Fondötenin yapını göz altına uygulamak için uygun değildir. Ben uyguluyorum ama sizinle bu bilgiyi de paylaşmak istedim.

👉Adım 3; Renkli pudra kullanarak göz altımızı matlaştırıp, sabitliyoruz. Renkli pudranın ten renginize en yakın renkte olanını ve ya sarı renge en yakın olanını tercih ederseniz daha da doğal bir görüntü elde edersiniz. Ben elimde W7 markasının baking pudrası var ve ondan çok memnunum göz altlarımı kapatmakta. Normalde baking pudraları beyazdır, sarı olması koyu ve aydınlık olmaktan uzak doğala daha yakın bir etki bırakıyor.

 Bu yazının uygulamalı hali yakında kanalımda olacak takip etmeyi unutmayın 😊 Youtube arama çubuğuna emywuu yazarak ve ya linke (https://www.youtube.com/channel/UC5dFy6gjApFGcT7S8ZTs9hA) tıklayarak ulaşabilirsiniz.


24 Şubat 2017 Cuma

REVLON COLORSTAY FONDÖTEN


Merhabalar,
 Yaz aylarında ayıla bayıla kullandığım bir fondötenden bahsetmek istedim sizlere. Zaten uzun zamandır bilinen bir ürün, bir de benim açımdan nasıl görelim bakalım. 💖



 Cilt tipim karma ve kullandığım fondötenlerde aradığım en önemli özellik kalıcılık, bunun yanında tabi bir de çizgilere dolmaması da önemli.  Revlon colorstay gerçekten “stay” yani durduğu yerde duran bir fondöten 😁 Çizgilere dolmuyor, kalıcılığı yüksek ve kapatıcı bir fondöten.
 Peki neden yukarıda değerlendirme derecesi sadece iki yıldız?

 👉Çünkü yapısı çok kalın ve yüzümün üzerinde bir tabaka gibi rahatsız edici hissettiriyor. 
 👉Yaz aylarında cildimi mat gösterirken, kış aylarında yüzümü pul pul gösteriyor ve çok yapay bir görünüm veriyor. Bu da benim en sakıncalı bulduğum özelliklerden biri. Tamam, aradığım en önemli özellik kapatıcılık ve kalıcılık fakat bunu yaparken de doğal durması gerek. Yoksa ben unu da yüzüme bulasam o da kapatır 😒


YUKARIDAKİ RESİMDE BİLEĞİMDEKİ DAMARLARI GÖRÜYORSUNUZ, FONDÖTEN UYGULANMAMIŞ HALİDİR.



İlk sürümde çok kolay dağılıyor. Sanki nemlendirici sürer gibi güzel bir ıslaklıkla dağılırken bir süre sonra kendi kendini sabitliyor. Bu özelliği harika, dikkat etmeniz gerek nokta el ya da fırça kullanmamak. Sünger ile homojen bir dağılım sağlamalısınız ki kendini sabitlerken lekelenme oluşmasın, çizgiler yok olsun.


 İçeriğinde paraben var, ben bir zararını görmedim. Güneşten koruma özelliği var SPF 15 içeriyor. Bana sorarsanız tam bir yazlık fondöten. Kışın ise kaldırıyorum gözümün önünden.

Fiyatı : 45 ₺ - 30 ₺

Tekrar alır mısın? Watsonslarda satıldığı için tekrar almam.

 Umarın yararlı bir yazı olmuştur.😉 Kendinize çok iyi bakın, 👋👋Hoççakalıııııııınnnnnn…



23 Şubat 2017 Perşembe

Kaş ve Kirpik Uzatan Kür Uygulaması - İşe Yaradı mı? Nasıl Uyguladım?




Merhabalar;
Güzel bir kür ararken kendi bileşimimi oluşturmaya karar verdim. Benim cildim yağlı olduğu için hem sivilce yapmayacak hem de kirpiklerimi uzatacak bir kür araştırdım. Ulaştığım bilgiler ışığında bu formülü buldum 👇

1 tatlı kaşığı Hint Yağı + 1 tatlı kaşığı Hindistan C. Yağı + 1 Ampül E vitamini
Bu karışımı bazen her gün bazen 2 günde bir uyguladım. Toplamda 10 defa uygulamışımdır. Sonuç benim gözlerimden mükemmel 😊 Umarım sizin de işinize yarar 😊

10 günlük bir kür hazırladım, uyguladım ve sonuçları paylaştım videoda da 😊 

Evigen E vitamini 6 TL + Hindistan cevizi yağı (5 TL ya küçükleri de var) 15 TL + Hint yağı 5 TL = 26 TL fakat ben daha aldığım ürünlerin 1 ml kullandım sayılır 😊 Hepsinden de çok az miktarda lazım. Sadece e vitaminini 1 ampül kullanıyorum 😊


Aktarlardan ve eczaneden tüm bileşenleri elde edebilirsiniz.

20 Şubat 2017 Pazartesi

Küçük Gözler için Göz Makyajı Tavsiyeleri



Merhabalar ve Hoşgeldiniz ;
Düşük ve ya küçük gözler için bir göz makyajı talepleri artınca ben de oturdum bir araştırma yaptım. Önce küçük gözlü ünlülerin (Beren SAAT, Neslihan ATAGÜL, Gigi HADID) makyajlarına bakarak birkaç çıkarımda bulundum. Daha sonra kendime makyaj stillerini örnek aldığım birkaç kanaldan video izledim. Linkleri yazımın sonunda bulabilirsiniz.
Düşük gözler, küçük gözler ve ya göz kapağı dar gözler her bir tanım aslında aynı kapıya çıkıyor; göz kapağı küçük ve far uygulaması zor olan her göz tipi için genel geçer birkaç şart belirledim kendimce;

1. Gözün iç kısımları her zaman aydınlatılmalı;



 Resimde görmüş olduğunuz kırmızı bölge sizin için makyajınızın en aydınlık noktası olmalı, gölgeler geri kalan kısımlarda kendini gösterebilir.

2. Kirpik dibini doldurarak ve göz içindeki gölgeyi dışarı taşırarak gözün çerçevesi büyütülmeli;


 Kirpik dibini takip ederek, netlik göstermeyen koyu bir far ve ya göz kaleminden yardım alınarak, resimde görüldüğü gibi çekilen sanal çerçeve gözün büyümesinde en büyük yardımcımız. Bu madde her göz tipi için geçerli.

3. Takma kirpik ve ya bol maskara tercih edilmeli;


 Kirpikler gözün en önemli unsuru. Bir kız söyleyin ki uzun kirpikleri olup da gözünü beğenmesin. Uzun kirpik eşittir güzel gözler. Takma kirpik günlük kullanımı zor olan aksesuarlar olsa da önemli günlerin vazgeçilmezi. Tavsiye edecek olsam Revlon kirpikleri tavsiye ederim ama Watsons’da satıldığı için tavsiye etmiyorum. Aliexpress’te birçok kirpik var, oraya bir göz atmanızı öneririm.
 Maskara olarak da birçok çeşit içinden size en çok memnun olduğum 2 maskara tavsiye ediyorum “Maybelline push up angel” ve “Maybelline lash sensational” ikisi aynı anda uygulandığında kirpikleri kat kat uzatıp yoğunlaştırabiliyor.

  Küçük gözler için uygulamasını beğendiğim video linkleri;
·         https://youtu.be/ma2-w7CNppA
·         https://youtu.be/DDlaZ_NokpE
·         https://youtu.be/lKrGCg46eDk

Bu da benim videom 👇
https://youtu.be/3WsEMPqhBzk

Umarım sizin için faydalı bir yazı olmuştur. Ben yazarken çok kendime güvenli yazdım ve bir mantık kurarak bu sonuçlara ulaştım. Okuduğunuz için teşekkür ederim. Sizin de tavsiyeleriniz varsa benimle yorumlarda paylaşırsanız çok sevinirim.
Hoçççaaakaaalııııınnnnn….



17 Şubat 2017 Cuma

Evde Küllü Kumral ve Neva Color Gümüş (9.01) Saç Boyası


Yazıya geçmeden evvel hemencik bir önceki küllü saç yayınımı okumanızı tavsiye ediyorum çünkü o yayında eski saç rengim mevcut, fikir olması açısından size daha yararlı olur.👇

Evde Küllü Kumral Saç Rengi Hikayesi, Gümüş Rengi Saç Boyası, Mavi Boya ile Cila



Ben uzun zamandır saçımı kumrala boyuyorum. 7.1 yani küllü kumral dediğimiz boyalar aldım boyadım. Küllü bir renk elde edemedim dememe gerek yok sanırım. Sonrasında cila denedim, olmadı, mavi boya karıştırdım, olmadı. En sonunda Neva color 9.01 rengi ile boyamaya karar verdim.
Karar verdim vermesine de ben hep iki ton koyusuna boyadım nasıl olacak?
Şöyle oldu; mavi karıştırarak boyadım, böylece hem boyanın rengi koyulaştı hem de renkler birbirini tuttu. Aşağıdaki videoda mavi karıştırmış halimi görebilirsiniz. 👇


Tam da içimden "Oley be! işte oldu." derken farkettim ki boya saçımda sadece 1 hafta kalıyor sonra yine yine yeniden turunculaşıyordu. Ben de daha fazla mavi katmayı denedim. Normal tarifim şuydu: 1 tüp gümüş rengi neva color boya + 1 oksidan + 1 sigara izmariti boyunda mavi bir boya
Ben bu tarifi yapınca boyanın ömrü 1 hafta olduğu için şöyle değiştirdim:
1 tüp gümüş rengi neva color boya + 1 oksidan + yarım tüp mavi bir boya
Sonra saçlarım ilk boyadığımda mavi oldu (lacivert de denebilir)
ama ikinici, üçüncü banyoda akıyordu yine mavilik, bir süre küllü oluyordu, artık 2 haftaya çıkmıştı.
Değer mi peki bu kadar renk değiştirmeye dedim ve maviyi kullanmaktan vazgeçtim.
Artık saçımı sadece Neva Color 9.01 gümüş rengi ile boyuyorum.
Resimleri ekleyeceğim. Benim taban rengim tam bir siyah kendi saç rengimi nasıl açtığını ne kadar açtığını görmeniz için en dipteki renge bakabilirsiniz.





En alttaki 7 numara ile boyadığım saçlarım bile bir ton açıldı.




Video dışındaki görseller (Gün Işığında)





Saç uçlarımda çok önce yapmış olduğum açma işleminin etkeleri var, orta kısımlar 7 numaralı koyu kumralların son demleri ve en diplerim Neva Color 9.01. Instagram hesabımda da farklı fotoğraflar bulabilirsiniz 👉@emywuuu



Aşağıdaki saçlarım ala bula bir renk olsa da çok fazla gözüme çarpmıyor ama en kısa zamanda onlara da bir güzellik yapmam gerek. Şimdilik kendine gelmesini bekliyorum saçlarımın. Bu kadar işlem görmeye yine iyi dayandı diye düşünüyorum ben. 

Sizlere bu yazıda ne anlatmak istedim? Doğal saça Neva Color 9.01 uygulanınca ne renk olur onu göstermek amacım aynı zamanda boyalı kısımlara da etkisi görülüyor. 

💘💖💓Kendinize çok iyi bakın, kanalımdaki videolardan da zaman zaman saçlarımdaki koyuluğu (doğal rengini) görebilirsiniz link hemen sağ taraftaki "Youtube" başlığıın altında. 💙💓💛




16 Şubat 2017 Perşembe

Wet N Wild Comfort Zone Far Paleti İle Göz Makyajı


KULLANDIĞIM ÜRÜNLER
-WET N WILD COMFORT ZONE FAR PALETİ
-MAYBELLİNE LASH SENSATİONAL
-MAYBELLİNE PUSH UP ANGEL
-WET N WILD COLOR ICON SİYAH GÖZ KALEMİ
-FLORMAR ASANSÖRLÜ TEN RENGİ GÖZ KALEMİ


Bana Ulaşın: 
-Snapchat : emywuu
-Pinterest : https://tr.pinterest.com/emywuu/
-Facebook : https://www.facebook.com/emywuu/
-Instagram : https://www.instagram.com/emywuuu/
-Twitter : https://twitter.com/emywuuu
-Tumblr : http://emywuu.tumblr.com/
-Blog : https://emywuu.blogspot.com.tr/
-Wordpress : https://emywuu.wordpress.com/
-Mail : makezchannel@gmail.com

Camera : CANON EOS 600D
-----------------------------------------------------------
Reklam amaçlı bir video değildir. Bütün ürünlerin ücretini kendim ödedim. Bilgilendirme amaçlı bir videodur.
--------------------------------------------------------------------------
İzlediğin için Teşekkür ederim.
Kendine iyi bak! (◠.◠)