25 Ağustos 2016 Perşembe

Liseye Yeni Başlayanlara Tavsiyeler


Hayatımızın en önemli başlangıçları arasındadır kesinlikle. Yeni okul, yeni yollar, yeni bir siz.
Şimdi bu kadar yenilikle nasıl baş edebiliriz? nasıl daha kolay uyum sağlayabiliriz?

MADDE 1 : İLK GÜN MUTLAKA OKULA GİDİN!

 Lisede arkadaşlıklar kolay kurulur kolay bozulur okulun ilk haftaları. Sizin ilk gün ders olmaz, ilk gün kimse gitmez dediğiniz o ilk gün var ya... O gün herkes kankasını bulmuş, grubunu kurmuş hatta ilk aşkına bile kavuşmuş olur 😀 Yani siz siz olun ilk gün okulu asmak yerine geç bile olsa okula teşrif edin.

MADDE 2 : KILIK KIYAFETİNİZE DİKKAT EDİN!

Liseye yeni başlamış olabilirsiniz ama elbetteki bu yaşa kadar sizin de bir tarzınız vardı, korkunç olan üniformalar sizin üzerinizde ütülü ve kendinize özgü dokunuşlarınız ile birer ikon bile olabilirler.
Okulun ilk günü nasıl bir tarzınız varsa son gün de aynı tarzda devam edin "ya bu da okulun ilk günü nasıldı? şimdi nasıl?" denmesindense okul yönetmeliğine uyan bir öğrenci profili daha hoş.

MADDE 3 : YÜKSEK SESLE KONUŞMAYIN!

Artık ilkokul ve ortaokul geride kaldı. Okulun içinde birbirini kovalamalar, bağırmalar, ittirip kaktırmalar bittiiiiii... O yüzden artık birer yetişkinliğe yeni adım atan bireyler olduğunun farkında davranmalısın. Tamam, kimse senden saksı gibi olmanı istemiyor gençsin ama lisede her şey o dizilerdeki gibi olmuyor. 

MADDE 4 : SOSYAL OL!

İlk bir hafta insanları tanıman için yetmese de az çok fikir yürütmene yardımcı olur. Konuşabileceğin kişileri az çok seçebilmek için kendine 1 hafta ver. Sosyal ol ve ufkunu geniş tut. 1 günde kurulan dostluk 1 günde de bozulur. Bu arada benim en en en yakın arkadaşım liseden ve ilk konuşmamız tartışmak içindi fakat şimdi o benim dünyada en değer verdiğim ilk üç insandan biri.

MADDE 5 : UYUM SAĞLARKEN ASİMİLE OLMA!

Bu uyum sağlama süreci senin için kendi sevdiğin sevmediğin olurların olmazlarından vazgeçmek asla olmamalı. Kendi çizginde karakterinde yeni ortamlara uyum sağlarsan özellikle lise gibi bir yere sen her yerde sen olabilmeyi başarabilirsin.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder