27 Ağustos 2016 Cumartesi

Herbalife Herbal Aloe Sabunu - Ürün İnceleme/Yorumlama





Benim yağlı fakat aynı zamanda da kuru bir cildim var. Cildimi yağlandırmadan ve akneye sebep olmadan nemlendirmem çok zor. Araştırdığım kadarıyla yüzümdeki yağlanmayı en güzel önleyebilecek maddenin aloe vera olduğuna karar verdim.

Sabun, şampuan ve duş jeli gibi ürünlerin üzerinde ph olarak kısaltılmış bir ibare bulunur. Bu değer maddenin bazik mi asidik mi olduğunu belirtir. Cildimiz ise bu iki maddenin tam orta değerinde olan ph 5.5 noktasında zarar görmeden temizlenir. Sabun ise daha bazik bir maddedir ve bu nedenle cildimizi kurutur. 
Nereye gelmeye çalışıyorum? Sonuç şu ki bu paragrafta yazdıklarım yüzünden ben herhangi bir sabunu yüzüme asla sürmedim. Şimdi ise kurutacağını düşündüğüm bir üründen nemlendirmesini bekliyorum, ön yargısız ürünü 10 gün kullandım bugün 10. günüm. Sabah ve akşam olmak üzere günde iki defa yüzümü temizleme jeli ile yıkadıktan sonra güzelce sabunladım. 

Ürün içeriği şu şekilde:


*paraben içermediği için gözümü hiç yakmadı.



Üzerinde vücut sabunu yazıyor ama aldığım kişi yüz içinde uygun olduğunu söyledi. 10 günlük ilk izlenimlerim:



Nemlendirme
Kesinlikle nemlendiriyor. Kışın soğuktan yazın da klimadan pul pul oluyor cildimin belli noktaları (örn. göz altlarım) Bu neden le kendi icat ettiğim bir nem maskesini haftada bir uyguluyorum ama her gün temizleme jeli, haftada bir peeling ile o maske yüzümü yeterince nemlendirmiyordu. Şimdi bu sabun gerçekten nem kaynağım oldu.



Temizleme
Temizleme konusunda belki benim aşırı temizlik anlayışımdan dolayıdır ama yetersiz buldum. Kokusu çok güzel temiz gibi hissettriyor ama aynı zamanda da nemlendirdiği için tek başına temizlemeye kullanmam.




Yan Etkileri / Şikayetlerim
İçerisindeki aloe veradan kaynaklı olacak ki cilt rengimi açtı ve artık tüm fondötenlerim koyu geliyor. Bu sadece bana mı oldu bilemiyorum ama beni rahatsız etti. Bundan 4 sene önce kağıt gibi bir cilt rengim vardı öyle ki şu an bile yüzümdeki damarlar görünüyor beyazlıktan. Benim ten rengim son 4 senedir bir tık koyu normal halinden. Acaba normal haline mi dönderdi? yoksa bir ton açtı mı? onu tam çözemedim. İçerisinde c vitamini bulunan bitkiler cilt renginizi saç renginizi açar (örn.limon)
Bu nedenle demek ki içerisinde hayli c vitamini var.

*paraben içermediği için gözümü hiç yakmadı.

26 Ağustos 2016 Cuma

Gözü Büyük Gösteren Aşırı Kolay Göz Makyajı Tekniği


Yeni bir makyaj tekniği buldum ve sizlerle paylaşmak istedim. Deneyenler fikirlerini paylaşırsa çok sevinirim. Gözleriniz daha büyük göründü mü? Size de kolay geldi mi? 

Umarım faydalı bir video olmuştur. 

Sevgiler.

♥Lütfen abone olmayı ve beğenmeyi unutmayın ♥




25 Ağustos 2016 Perşembe

Liseye Yeni Başlayanlara Tavsiyeler


Hayatımızın en önemli başlangıçları arasındadır kesinlikle. Yeni okul, yeni yollar, yeni bir siz.
Şimdi bu kadar yenilikle nasıl baş edebiliriz? nasıl daha kolay uyum sağlayabiliriz?

MADDE 1 : İLK GÜN MUTLAKA OKULA GİDİN!

 Lisede arkadaşlıklar kolay kurulur kolay bozulur okulun ilk haftaları. Sizin ilk gün ders olmaz, ilk gün kimse gitmez dediğiniz o ilk gün var ya... O gün herkes kankasını bulmuş, grubunu kurmuş hatta ilk aşkına bile kavuşmuş olur 😀 Yani siz siz olun ilk gün okulu asmak yerine geç bile olsa okula teşrif edin.

MADDE 2 : KILIK KIYAFETİNİZE DİKKAT EDİN!

Liseye yeni başlamış olabilirsiniz ama elbetteki bu yaşa kadar sizin de bir tarzınız vardı, korkunç olan üniformalar sizin üzerinizde ütülü ve kendinize özgü dokunuşlarınız ile birer ikon bile olabilirler.
Okulun ilk günü nasıl bir tarzınız varsa son gün de aynı tarzda devam edin "ya bu da okulun ilk günü nasıldı? şimdi nasıl?" denmesindense okul yönetmeliğine uyan bir öğrenci profili daha hoş.

MADDE 3 : YÜKSEK SESLE KONUŞMAYIN!

Artık ilkokul ve ortaokul geride kaldı. Okulun içinde birbirini kovalamalar, bağırmalar, ittirip kaktırmalar bittiiiiii... O yüzden artık birer yetişkinliğe yeni adım atan bireyler olduğunun farkında davranmalısın. Tamam, kimse senden saksı gibi olmanı istemiyor gençsin ama lisede her şey o dizilerdeki gibi olmuyor. 

MADDE 4 : SOSYAL OL!

İlk bir hafta insanları tanıman için yetmese de az çok fikir yürütmene yardımcı olur. Konuşabileceğin kişileri az çok seçebilmek için kendine 1 hafta ver. Sosyal ol ve ufkunu geniş tut. 1 günde kurulan dostluk 1 günde de bozulur. Bu arada benim en en en yakın arkadaşım liseden ve ilk konuşmamız tartışmak içindi fakat şimdi o benim dünyada en değer verdiğim ilk üç insandan biri.

MADDE 5 : UYUM SAĞLARKEN ASİMİLE OLMA!

Bu uyum sağlama süreci senin için kendi sevdiğin sevmediğin olurların olmazlarından vazgeçmek asla olmamalı. Kendi çizginde karakterinde yeni ortamlara uyum sağlarsan özellikle lise gibi bir yere sen her yerde sen olabilmeyi başarabilirsin.




Bebek Pudrası İle Makyaj Yapılır Mı?


Alternatif makyaj malzemelerini çok seviyorum.💕 Kakao ile kontur yapmak, pudra ile makyaj sabitlemek, gıda boyasıyla ruj yapmak... Daha pek çok örnek var. Bugün de bebek pudrası furyasına yeni bir video daha ekleyeyim dedim ve ben de katıldım bu alternatif makyaj malzemesi denemelerine.


📷Ben Johnson's Baby'nin 200 gr'lık pudrasını kullandım. Bebek yağını da kullandığım için bildiğim bir marka ve seviyorum. Dalin'de de var bebek pudrası, artık hangisi hoşunuza giderse marka sizin tercihiniz.



🎈 Gelelim şimdi nasıl kullandım; 
Bir süngeri çay tabağına döktüğüm pudraya batırdım, süngerde kalan pudrayı yavaş yavaş yüzüme süngeri bastırarak uyguladım. Alın, burun, göz altı ve çene bölgeme topak topak olacak şekilde sürdüm. 5-6 dk bekleyip önce pudra fırçası ile süpürmeye çalıştım. Pudra fırçası yumuşak geldi ve yüzümde beyaz taneler kaldı, Kontur fırçamı aldım ve ikici defa süpürdüm. Beklerken pişen bu pudra yüzüme çok iyi tutunmuş olacak ki ten rengimi çok açtı ve sürdüğüm fondöten bile koyu kaldı. Geçiş konusunda iyi bir geçiş sağladığı için bu açıklık göze batmadı.

💎Başka merak ettikleriniz varsa ve görsel olarak da uygulamayı merak ediyorsanız lütfen kanalıma buyurun. Videoyu izleyerek nasıl uyguladığımı görebilirsiniz.(tık tık)
 


19 Ağustos 2016 Cuma

Bütün Makyaj Malzemelerim - İnceleme/Yorumlama #TEN





Elimdeki tüm ürünleri bir araya topladım ve yeni bir seri çekmeye karar verdim. Hatta bu benim ilk serim olacak.








Tanıttığım ürünlerin resimlerini aşağıya bırakıyorum. Kanalıma bekliyorum.
























17 Ağustos 2016 Çarşamba

Trend Alarm



Trend Alarm

 Trend Alarm nedir? Trend alarm benim gözüme çarpan yeni moda akımlarını sizlerle paylaştığım bir yazı serisidir. 
 Bakalım bu ay gözüme neler çarpmış ve kaç tanesi size uygun😊
Freckles 👉 Çiller
 Belli belirsiz yanaklarınızın ve burnunuzun üzerine tüm makyaj bitince sahte çiller yapmak yeni bir akım haline geliyor. Yapımı çok çok kolay, ince uçlu bir fırça yardımı ile kaş farınızı ve ya koyu renkteki  (kahve tonlarında) bir göz kalemini kullanarak siz de bu akıma dahil olabilirsiniz 😊 
 Doğrusu açık tonlarda saçlara sahip kızlara daha uygun bir trend 👍
 Bu da galaxy freckles.Consept bir makyaj için faydalı olabilir👀
Glam Makeup 👉 Aydınlık Yüzler 
 Fazla söze gerek yok. Aslında hepimizin bildiği aydınlatıcıyı  (highlighter) abartarak makyaj yapmak diyelim kısaca. Herşey geçtiğimiz dönemlerde o kadar mat mat mat gitti ki, haliyle artık ışıltı vakti geldi çattı 😗 
 
Öyle bir aydınlatıcı sürmelisiniz ki bu kızımız gibi 10 metreden gözleri üzerinize toplasın😀😀 Ben beğendim bu akımı umarım uzun süre devam eder 😀😀 Bu arada aydınlatıcılar da aynı kaş ürünleri gibi git gide çeşitlenmeye başladı. Gold, pembe, rainbow gibi bir çok rengi, likit, krem, pudra olmak üzere yeni yeni formları çıktı. Bu da sektöre canlılık kattı. Yeni olan herşey ilgi çeker devamı ne olur bekliyip göriciğizzzz😬😬 😊😊
Keskin Gözler, Kalın Kaşlar, Net Görünüm 
 Yüz makyajında en çok öne çıkan durumsa artık dumanlı gözlerin, silik kaşların tarih olması. Eyeliner ne zaman unutulacak çok merak ediyorum keşke hemen kurtulsak 😔😔 Biraz daha açıklayıcı olursam; artık kaşların yüze bakınca göze ilk çarpan nokta olması ve gözlerin daha baygın bakması için bir takım hileler var. Bu makyaj hileleri sayesinde daha net yüz hatlarına sahip oluyorsunuz 🙅🙆En basitinden bir hile söyleyeyim kaşınızı doldurduktan sonra üstüne ve altına aydınlatıcı ve ya açık tonda fondöten uygulamak kaşınızı daha ön plana çıkarır.
  Gözler daha sade ama kirpikler ve eyeliner sayesinde çok net ve keskinler.
 (Fotoğraftaki etiketi bilerek silmedim. Merak edenler buradan girip bakarlar. Emeğe saygım sonsuz.)
Karma Karışık Örgülü, Küpeli Saçlar 
  O kadar uğraşıp yataktan kalkmış vari saç yapmak da çok mantıklı 😁😁 En sevdiğim akım bu oldu belki de. Saç küpesi gerçekten harika duruyor. Ülkemizde her zamanki gibi yeni bir şey olduğu için pahalı ama ben aliexpresten uygun fiyata aldım. Çocukluğumuzdaki saç boncukları geldi aklıma 😊😊 
  Örgü modası tam gaz devam üç beş değişiklik yaparak.Kocaman örgüler ya da karma karışık saçların kenarından köşesinden çıkan örgüler gerçekten cool görünüyor 👍👍
 Yarım topuzu yapmayan yoktur. Hem yarım topuz hem örgü güzel bir karışım. 
 Suicide Squad 👿
 Bu film yüzünden bu sene herkes psikopat 😀 Film kötüler popüler yaptı 😀 İzleyin derim çünkü bu film sinema sektörünün “Game of Thrones”u. Sürekli muhabbeti dönecektir. Güzel mi? evet güzel. Aksiyon, Macera ve karanlık tarafı severler bu filme bayılır.

Bu yazı da burada biter. Kanalıma abone olmayı beni takip etmeyi unutmayın 💕