İlk okulda bize şu basit deney ödevleri verilirdi, ben de çok severdim. Deney severliğim oradan geliyor sanırım. Çünkü saçım üzerinde 5 senedir çeşitli deneyler yapıyorum.
Ben küllü kumralın yeşil yansımalı bir renk olmadığını düşünüyorum. Market boyalarının da saçınızı küllü bir renge boyayınca yeşertmesi içinde yeşil renk olmasından kaynaklanıyor.
Saç boyası o kadar kişisel bir değişimdir ki, her renk her insana olmaz ve her renk her saçta aynı etkiyi göstermez. Benim burada yazacağım karışım senin saçında aynı tutmaz. Bu nedenle ben de sana kendi karışımını nasıl yaparsın onunla ilgili yardımcı olacağım deneylerimden çıkardığım sonuçla.
- Saçımı boyaların yanında satılan oksidanla açmıştım yazın.
- Turunculuklar o kadar çoktu ki kapanır diye siyaha boyadım.
- Bir türlü gözüm alışmadı, açtım saçımı mavi toz açıcı ile.
- Yine elimde o turunculuklar vardı ve mahvolmuş saçım.
- Gittim gümüş gri aldım onu boyadım arkasına.
- Saçımın her yeri başka bir renk olmuştu, çünkü saçımı açarken önceden boyadığım yerler geç açıldı ve boya olmayan ya da daha açık renge boyamış olduğum yerler de erken açıldığı için gök kuşağı gibi oldum.
Bu resmin hikayesi budur.
- En iyisi gidip saçımdaki en koyu renge saçımı boyamak diye düşündüm ve koyu kumrala boyadım.
Üç renkte de görüldüğü gibi saçım ne küllü oldu ne kumral oldu. Bu olayın üzerinden 3 sene geçti. Bu 3 sene içinde saçımı kestirdim 2 defa ve şimdi kendine geldi yine bu işlemi yaptığım boyutlarda ama hala mavi toz kullanarak açtığım kısımlar yıpranmış durumda hiçbir iyileşme yok.
*Bu resim saçını açıp griye boyamak isteyenler için bir fikir olsun diye paylaştığım bir resimdi.
Gelelim küllü kumral formülüne;
***Bu başarısız bir uygulama, yazının tamamını okumayı unutma!!!
Küllü kumral soğuk bir renk ve mavi, mor ya da koyu gri ile bizim turunculukların gidip o soğuk parlamaların gelmesi mümkün.
Saçımı sürekli koyu kumrala boyuyorum ama geçen hafta bir değişiklik yapıp koyu kumral (7) yerine açık kumral aldım (8) ve içine mavi boya karıştırdım (2 çay kaşığı). Sonuç şu ki hiçbir değişiklik olmadı.
Elimde kalan mavi boya ile cila yapmaya karar verdim. Yarım şişe oksidana, çeyrek tüp mavi boya ve 1 çay bardağı su ekledim. Bu karışımı öylece saçıma sürdüm. Sadece 10 dk.da saçlarım mavi oldu.
Saçımı yıkadığımda hem rengi koyulaştı hem de mavi bir renk aldı.
Neden hala turuncular var? Çünkü bu yaptığım cilayı saçımın her yerine sürmedim, aradaki farkı görmek istedim.
Farkındayım, o dumanlı süper küllü kumralımız hala yok. Bunun iki nedeni var;
1) Cilanın içine çok fazla boya ekledim hem saçım koyulaştı hem de beklemem gereken süre kısaldı ve işlem kısmen başarısız oldu.
2) Saçımın zemin rengi açık bir renk olmadığı için koyu bölgeler daha da koyu olan mavi cila ile boyandığı için neredeyse kahverengi oldu.
Yazının sonucu;
- Saçınızı küllü yapmak istiyorsanız kendi saç renginizi öncelikle açmak zorundasın. Bu boyayı akıtmak da olabilir (boyalı saçlar için söylüyorum), mavi toz açıcı (veya kumraldan daha açık renk boyalar) kullanarak açmak da. Çünkü mavi boya ile cila yapmak saç renginizi koyulaştırır.
- Zemin hazır hale geldiğinde boyanın içine mavi boya sıkarak eline bir şey geçmez. En iyisi boyadıktan sonra cila yapmak.
- Cilayı formülünü uzun uzun bir sonraki yazımda anlatacağım. Kısacası mavi boyanın 3/1 i + 1 çay bardağı su + yarım tüp oksidan + saç kremi
- Bu karışımı saçına uyguladıktan sonra aynanın karşısında bekleyip rengi alıp almadığına bakarak takip etmen gerek.
- Saçını yıkarken şampuan kullanabilirsin, saçın istediğinden koyu olduysa şampuan rengi açar. Mavi boya havluya çıkabilir, koyu renk havlu kullan.