16 Kasım 2017 Perşembe

RIMMEL LONDON WAKE ME UP / FLORMAR İNVİSİBLE COVER HD / REVLON COLORSTAY / WET WİLD PHOTOFOCUS / GOLDEN ROSE BB KREM

 Herkese Merhabalar;
 Fark ettim ki mükemmel fondöteni ararken bu konu da baya deneyim sahibi olmuşum. Şu ana kadar denediğim hala elimde olan fondötenler hakkındaki görüşlerimi anlatacağım. Elimdeki fondötenler;
1.      RIMMEL LONDON WAKE ME UP
2.      FLORMAR İNVİSİBLE COVER HD FONDÖTEN
3.      REVLON COLORSTAY
4.      WET WILD PHOTOFOCUS
5.      GOLDEN ROSE BB KREM
6.      Bir de renk ayarlamaları yapmak için yeni aldığım CATRİCE markasının RENK DÜZENLEYİCİSİ


Bir fondöten pütür pütür durmuyor ve çizgilere dolmuyorsa, zaman içerisinde yüzümde belli noktalar aydınlık belli noktalar karanlık kalmıyorsa benim için yeterli aslında. Ek olaraksa kokusu, içeriği, yüzümü yormaması ve fiyatı önemli. Cilt tipim karma ve iri gözenekli bir insanım.




RIMMEL LONDON WAKE ME UP (IVORY)

 Rımmel london marka tüm fondötenlerin ortak sorunu koyu olmaları. En açık rengini de alsanız yüzünüzde koyu duruyor. O nedenle bu benim yazlık fondötenim olur diye düşünüyordum fakat ne yazın ne kışın güneşe çıkmamalısınız bu fondötenle çünkü c vitamini içeriyor. Spf 15 koruması var fakat c vitamini içeren bir fondöten bir krem vs size güneşte özellikle hassas bir cildiniz varsa sıkıntı çıkarabilir. İçerik hakkında söyleyeceklerim burada tükeniyor. Çünkü içerdiğini yazan bir bölüm yok şişe üzerinde.
 İçerikten sonra gelelim kapatıcılığına ve yapısına. Kapatıcılığı orta düzey, parlak bitişli olmasından kusurlarınız parlaklığın altında gizleniyor ve doğal bir görüntü elde ediyorsunuz. Renk bir süre sonra kendi kendine oksitlenme yapıyor bende, çoğu fondötende bu sorunu yaşıyorum. Kokusu parfümsü ne kötü ne iyi.
Watsonstan alışveriş yapmadığımı düşünürsek bu fondöteni tekrar almam zaten bu da hediyeydi çok sevimli birinden. Fiyat bilgisi bulamadım siz biliyorsanız yorumlarda paylaşırsanız sevinirim.


FLORMAR INVISIBLE COVER HD FONDÖTEN (02)

 İtiraf etmeliyim ki çok konuşulunca meraktan aldım bu fondöteni. Fiyatı da 40 TL’den 20 TL’ye düşünce almayanı dövüyorlardı zaten. Flormar hayvanlar üzerinde deney yapmayan bir marka ve uygun fiyata çok şık ürünler alabildiğim için seviyorum bu markayı.
 Fondötene ön yargılı yaklaştım ilk aldığımda. Aldığım renk de pembe alt tonlu bir renk. Bilerek böyle tercih ettim hiç bu renk bir fondötenim olmadığı için. Gel gelelim bana gitmedi.
 Yapı olarak kalın, bitiş olarak pudralı ve içerik olarak temiz bir fondöten. Sürerken sizi yormuyor ama baz ister çünkü çizgilere doluyor illa ki pudra bitişli fondötenler. Ayrıca renk yine ben de oksitlenme yaptı yani zaman geçtikçe koyulaştı, kapatıcılığı ortadan biraz yüksek. HD özelliği kesinlikle var. Normalde aynada yüzüme bakınca evet harika, mükemmel değil ama fotoğraflarda kusursuz. Kokusu da hoşuma gidiyor. Tekrar alır mıyım? Daha farklı bir rengini özel gün fondötenim olarak alırdım ama daha iyisini aynı fiyata buldum.


REVLON COLORSTAY COMBINATION/OILY (150)
 Gerçekten sevmediğim bir fondöten varsa o da colorstay. Ne umutlarla aldım tam bir hayal kırıklığı oldu. Çizgilere dolması mı desem, kıraç topraklara benzeyen bir görüntü vermesi mi desem? Her yönden kötü bana göre. Başka da bir şey demek gelmiyor içimde. "Revlon" linkten detaylı yazısını okumak isterseniz tıklayabilirsiniz.



WET N WILD PHOTOFOCUS FONDÖTEN (NUDE IVORY)
 Hayvanlar üzerinde deney yapmayan ve ürünlerinin performans/fiyat oranı tavan olan bir marka da Wet n Wild. Gratise gitme sebeplerimin 1. The Balmsa, 2.Si Wet n Wild’tır.
  Jeffree Star da beğenince almak istediğim ama unutup geçenler de hatırlayınca aldığım bu fondöten artık benim özel günler için en sevdiğim fondötenim. Pütür pütür durabiliyor eğer cildim makyaja hazır değilse bu yüzden günlük kullanamam zaten günlük için de ağır kaçar.
Çok akışkan incecik bir yapısı var. Bu kadar makyaj sever olup da fondötenden bu kadar uzak durmaya çalışmamın sebebi yüzümde fondöten olduğunda maske ile geziyormuş gibi hissetmem. Photofocus çok ince olduğu için pek rahatsız etmiyor. Çizgilere dolma yapıyor çünkü kendinden pudralı gibi bitişi zaten bu sayede fotoğraflarda porselen gibi görünüyorsunuz bu sorunu da baz kullanarak çözebilirsiniz ve tabi az mimik de her zaman işe yarar.
 Kokusu odun gibi, tahta gibi. Mat durur diye düşünüyordum ama gayet doğal bir ışıltı da barındırıyor, kapatıcılığı ortadan birazcık fazla. İndirimden 20 TL’ye almak mümkün. Normal fiyatı da 35 TL.


GOLDEN ROSE BB KREM (02)
 Bildiğim kadarıyla Golden Rose da hayvanlar üzerinde deney yapmayan bir marka. Hiçbir ten ürününü almam demiştim bir stick fondötenini alıp pişmanlar pişmanı olunca ama bu BB kremi aldım alalı bana zorla satan kadına dua ediyorum.
 Nasıl güzel nasıl ince nasıl yok gibi nasıl temiz bir ürün anlata anlata öve öve bitiremem. Ben en açık rengini almamıştım çünkü gözaltlarımı kapatacak kapatıcı sınıfına girmeyen bir ürün arıyordum, alma amacım buydu. Grilikleri iyice kapatmak adına bir tık koyu alayım dedim. Aldım alalı elim başka bir ürüne gitmez olmuştu fark edince de indirim bitmemişken koşarak gittim yedekledim. 12 TL gibi bir fiyata aldım. Boşuna telaş yapmışım zaten çok bereketli bir ürün.
 Anlattığım tüm fondötenler içinde en sevdiğim ten ürünüm bu BB krem üstelik fondöten bile değil ama bu videoda bahsetmek istedim. Sürünce cildime zarar vermesinden korkmadığım, maske varmış gibi hissetmediğim, asla pütür pütür durmayacağına güvendiğim ve doğal görünüm veren bir ürün. Kokusunu pek sevmiyorum, ilaç gibi kokuyor.


CATRICE PRIME & FINE MAKE UP TRANSFORMER DROPS LIGHTENING
 Bu ürün de yine fondöten değil fakat çok uygun fiyata alınabilecek ve işinize çok yarayacak bir ürün fondötenler için RENK DÜZENLEYİCİ (AÇICI).
 Yapısını çok sevdiğiniz fakat koyu geldiği için kullanamadığınız fondötenlerin yapısını değiştirmeden rengini açan ve kalıcılığını arttıran bir ürün. Ben de yeni aldım ama ilk izlenim olarak çok işe yarar olduğunu, fondötenlerin yapısını değiştirmediğini, kalıcılığını arttırdığını söyleyebilirim. Bir de bunun koyulaştırıcısı var onu da alıp kapatıcılarımı likit kontur ürünlere çevirmek için kullanacağım. Fiyatı 18 TL idi Rossmanlarda.

Aşağıdaki videodan renklerine, yapılarına canlı canlı bakabilirsiniz.



 Sizin de favori ten ürününüzü duymak isterim eğer sevdiğiniz farklı ürünler varsa ve ya burada bahsettiğim ürünlerden deneyimledikleriniz varsa benimle yorumlarda paylaşabilirsiniz. Ek bilgi olarak da cilt tipinizi yazarsanız çok sevinirim. Daha çok video görmek isterseniz beni desteklemeyi unutmayın. Hoşçakalın!