22 Haziran 2016 Çarşamba

2016 Yaz Trendleri

*Futuristic Hair*


Geometrik şekillerle kazıtılmış saçın her bölümünü rengarenk boyayarak neredeyse Gökkuşağı gibi eğlenceli bir saç stili. Bizim ülkemizde ne kadar eğlenceli görülür tabi orası muamma.



Daha risksiz daha sade şekli de bu oluyor futuristic saç stilinin. Bana kalırsa bu saç kesimi daha kullanışlı olabilir. 

*Glitter and Color*



Renkli veya simli kaşlar, metalik renkler, pembeler, morlar yeni bir makyaj akımının habercisi. Daha önce kaşlarımıza bu kadar makyajda yer vermezdik, son zamanlarda hem kaş ürünleri hem uygulamaları arttı. Bu da yeni bir kombinasyon.


Çil yerine parıl parıl parlayan ufak simler burun ve yanakları daha sevimli hale getiriyor. Sim uzun zamandır uyuduğu odadan dışarı çıkmış gibi.

*Tasma Kolyeler*

Bu kolye akımı 90'larda kalmıştı ta ki bu mayıs ayına kadar. Bana şimdiden bir moda zehirlenmesi uğradı bile. TV ya da youtube'da nereye baksam tasma kolye.


Bu akımın ikonu bence kesinlikle MICHELLE PHAN (tanımayanlar için tık tık) . Kendisine bu işlerde hayran olmamak elde değil zaten birçok konuda ondan esinleniyorum.


*Açık Omuzlar*

Bu açık omuzlar yazın güneşte yanmak isteyenlere göre süper ama beyaz kalmak isteyenler için yasak bölge gibi. Şimdiden zaten görmeye başladık her yerde.


Bu tip bir elbiseye veya bluza kesinlikle tasma kolye çok yakışıyor. Gothic tarzı sayılan ve önceki dönemlerde marjinal kabul gören açık omuz + tasma kolyeler artık sıradan oldu.


*Rainbow Highlighter*

En en en en sevdiğim bu oldu.


Ama şimdi biz nereden bulalım bunu yaaa... Diyenler için 

DIY 

 versiyonunu buldum. (tıktık)




17 Haziran 2016 Cuma

OGX (Organix) Anti-Breakage Keratin Oil Şampuan

OGX Anti-Breakage Keratin Oil Şampuan

 Bu yazı, sevgili yağlanma ve kırılmayı aynı anda yaşayan sorunlu, boyalı saçlı hanımlarımıza gelsin, sizleri anlıyorum, çabalarınıza saygı duyuyorum. 

Saçıma evde keratin yüklemiştim (bunu başka bir zaman burada paylaşırım). Brezilya fönü ve ya keratin yüklemesi sonrasında içerisinde sülfat ve sodyum bulundurmayan bir şampuan kullanmalısınız. Ben de çok aradım ama bulamadım şans eseri bu şampuanı gördüm, indirimde olunca da aldım.

Fiyatı 45 TL - 35 TL


Ben indirim olduğu için 35 TL'ye almıştım.

Gel gelelim saçlarım düz kalsın istediğim için kullandığım bu şampuan bana kepek, yağlanma ve deli bir koku olarak geri döndü. Kokusu çok kötü. Ayrıca kaç kere şampuan yapsam da banyodan çıkınca saçım temizlenmemiş gibi geliyordu bana. Zaten içinde sülfat da var sodyum da. Ben de bıraktım kullanmayı, attım bir kenara. Bir süre sonra evde kullanmadığım ürünleri bitirmeye karar verdim ve bu şampuanın yağlanma ve kepek yapmasına bir çözüm buldum.


Çam Terebentin

Elimde zaten olan ve üç kereden fazla kullanmadığım bu şampuan benim için artık harika bir ürün. İçerisine yalnızca 1 kapak çam terebentin yağı ekledim ve yağlanma, kepek vs. gibi sorunları ortadan kayboldu geriye saçımı kremsiz yumuşacık yapan bir şampuan kaldı.




Çam terebentin yağını aktarlardan bulabilirsin. Saç derisine direk olarak uygulanamayan bir yağdır. Bilinen yağlar (badem yağı, zeytin yağı) saçı beslerken yağlandırır, çam terebentin yağı ise tam tersi tahriş bile edebilir direk uygulanırsa.
Kullandığın şampuanına 1 kapak eklersen yeterli olur. Şampuanı kullanmadan her seferinde çalkalayıp kullanmalısın.
Saçı hızlı uzatır, kepekleri ve yağlanmayı önler.
Sürekli kullanımını önermiyorum ben iki farklı şampuan kullandığım için bir banyoda çam terebentini kullanıyorsam diğer banyomda çam terebentin olmayan şampuanımı kullanıyorum ve ya kullandığın şampuana ekle ve yenisini alınca ekleme sonra tekrar bitirince yenisine ekle (karışık mı oldu?)